»To je bil odziv, o katerem se bomo verjetno spraševali še zelo dolgo, zakaj je Slovenija začela kupovati tako velike količine kvasa. Vsi so ga videli kot neko urgentno dobrino.«
»Primarni vzgib Slovencev je bil očitno še vedno peka kruha. V državah, ki so šle v industrializaciji dlje, verjetno tega ne bi videli, v državah, ki pa so manj razvite, je bil kvas prva misel pri nepogrešljivih surovinah.«
»To je zelo zanimivo vprašanje, hvala.«
»Zavzemamo se, da bi si celotna veriga preskrbe s hrano prizadevala za manj izgub hrane in odpadne hrane.«
»Pri nas je še vedno veliko kmečkih gospodinjstev in takih, ki živijo na podeželju, prave urbane populacije je razmeroma malo. Stopnja urbanizacije v Sloveniji je nizka in posledično so tudi življenjske navade temu primerne. Prehranska kultura je pravzaprav zelo samooskrbniška, ljudje se znajo sami znajti, niso še popolnoma obrani tega znanja.«
»Med ključnimi aktivnostmi je celovita komunikacija in motivacija slovenskih gospodinjstev ter vseh drugih partnerjev v verigi preskrbe s hrano, od kmetovalcev do predelovalcev, trgovcev, gostincev in javnih zavodov, kako lahko skupaj manj zavržemo ter bolj spoštujemo hrano in planet.«
»Prenehajte tarnati zaradi pandemije.«
»Ta čas pa nam je bil zaradi koronavirusa na srečo dan.«
»Očitno niso vsa življenja enakovredna: ko starejši umirajo sami.«
»V teh časih je veliko možnosti za izbruh nasilja, ko so ljudje doma za štirimi stenami, in to kar ves čas, je seveda več možnosti za konflikte.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju